Újabb dunaszerdahelyi maffiagyilkosságra derülhet fény

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai súlyos bűncselekmény elkövetésének gyanújával vettek őrizetbe egy személyt hétfőn (december 10.) Dunaszerdahelyen - tudta meg a Paraméter.

Újabb dunaszerdahelyi maffiagyilkosságra derülhet fény
A csallóközi maffiaper vádlottajainak egy része - és védőügyvédeik - a Besztercebányai Büntetés-végrehajtási Intézet tárgyalótermében (Fotó: Paraméter - illusztráció)

Értesülésünket hivatalosan megerősítette a rendőrség is.

"Jelenleg csak azt tudjuk igazolni, hogy a NAKA bűnüldöző egysége őrizetbe vett egy személyt" - válaszolta a Paraméter kérdésére Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy a letartóztatott személy nem más, mint a besztercebányai Specializált Büntetőbíróságon jelenleg is zajló csallóközi maffiaper egyik dunaszerdahelyi vádlottja, aki vádlottársai többségétől eltérően - egészen hétfőig - szabadlábon védekezhetett. A szerkesztőségünk birtokába került nem megerősített információk szerint a férfi kezén egy 2000-es években elkövetett gyilkosság miatt kattant a bilincs, és a bűncselekményt a gyanú szerint társtettesként vagy bűnsegédként követhette el.

Az ügy összefüggésben lehet az egykor Sátor Lajos által vezetett bűnszervezet korabeli tevékenységével, és azzal, hogy egyes vádlottak az enyhébb büntetés reményében segítséget nyújtanak a hatóságoknak régi bűnügyek felderítéséhez. A rendőrség azonban minderről egyelőre hallgat.

"Tekintettel a büntetőeljárás folyamatban lévő műveleteire és a vizsgálat érdekeire a rendőrség jelen pillanatban nem ad bővebb tájékoztatást, és nem nevezi meg az őrizetbe vett személyt sem" - közölte a Paraméterrel Denisa Baloghová rendőrszóvivő.

(parameter)