Újabb emberöléssel került összefüggésbe a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja

A Kuciak-gyilkkosság megrendelésével gyanúsított Alena Zsuzsová neve a garamszentkereszti ügyvéd és képviselő, Marek Rakovský megölésével kapcsolatban is felmerült.

Újabb emberöléssel került összefüggésbe a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja
Rendőrségi felvétel

Csupán néhány nappal a gútai rendőrségi akció után a kommandósok Nagykürtösön is razziáztak, amely során őrizetbe vettek több személyt, akiket Marek Rakovský meggyilkolásával gyanúsítanak. A gyilkossággal végül Peter P.-t gyanúsították meg.

A Plus 7 dní szerint a két gyilkossági ügyet egy azonos személy kötheti össze. A napilap szerint Rakovský EU-s alapokat érintő csalásba keveredett egy, a belügyminisztérium alá tartozó ügynökségben. Rakovskýn kívül testvére, Matúš is belekeveredett az ügybe.

Szintén a gyanúsítottak padján van az a Marián Orságh, aki idén májusban a vállalatán keresztül lízingelt egy fehér Mercedest. Orságh a Technopol-ügyben gyanúsított Jozef Dučáknak adta bérbe az autót, ő pedig a jelek szerint a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjára, Alena Zsuzsovára bízta.

Zsuzsová letartóztatását követően eltűnt a jármű, Orságh pedig feljelentést is tett az ügyben, de az autó egyelőre nem került elő. A vállalkozó állítólag nem tudja, hol lehet a Mercedes, viszont attól tart, hogy esetleg bűncselekmény elkövetésére használhatták fel.

A szerződés szerint Dučák idén év végéig bérelte volna az autót. Orságh állítása szerint, amint a médiában megjelentek az összefüggések Zsuzsová és a jármű között, megpróbálta visszakérni azt Dučáktól, azonban nem tudta őt elérni.

Zsuzsová neve az egykori ógyallai polgármester, Basternák László megölésével kapcsolatban is megjelent.  

aktuality.sk/para