Újabb felújítások a komáromi kórházban

2021. június 30. - 16:33 | Régió

Megkezdődtek a standard feletti feltételeket biztosító szobák kiépítése a kórház nőgyógyászati osztályán. Ennek következménye, hogy a betervezett operációk ideiglenesen korlátozva lesznek.

A nőgyógyászati és szülészeti osztály szobái júliustól augusztus közepéig felújítás alatt állnak majd, viszont a szülőszobák és az újszülött osztály továbbra is teljes mértékben működőképes marad.

A kórház életében ez a harmadik legnagyobb befektetés az utóbbi években – az új gyógyszertár épülete már elkészült, az új sürgősségi osztály építése még folyamatban van.

„A legfőbb cél, hogy a kismamáknak a lehető legmodernebb szolgáltatásokat biztosítsuk. Az 50 000 eurós befektetés két standard feletti szoba kialakítását teszi lehetővé“

- mondta a kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

A munkavégzés során változik a páciensek fogadásának ideje. Azok a kismamák, akik a terhesség 36. hetén túl vannak, reggel 7:00 és 10:00 között érkezhetnek vizsgálatra. Akik még a 36. hét előtt vannak és esély van idő előtti szülésre, azokat átírányítják más osztályokra, ugyanúgy ahogy azokat is, akik olyan akut nőgyógyászati problémával küzdenek, aminek kezelése halaszthatatlan.

A kórház igazgatója hozzátette, hogy szeretne türelmet és megértést kérni a páciensektől, viszont az intézkedések és változtatások szükségesek ahhoz, hogy a nyár végére elkészüljenek a szobák.

A nőgyógyászati készültség hagyományos módon működik tovább, délután 15:00 – tól, reggel 7:00-ig.

(ha)

Címkék: komáromi kórház