Újabb forgalomkorlátozások lesznek, ezúttal az R1-esen

2018. szeptember 8. - 08:15 | Belföld

Forgalomkorlátozások lépnek életbe az ország nyugati részén az R1-es gyorsforgalmi úton.

A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) szombaton (szeptember 8.) részben lezárja az R1-es gyorsforgalmi utat Vága (Váhovce - Galántai járás) mellett. A korlátozás 6:00-tól 13:00 óráig lesz érvényben. A TASR-t Michaela Michalová, az NDS szóvivője tájékoztatta.

„A forgalmat a középső választóvonalon keresztül – a 18,660-as és a 19,800-as kilométernél – a jobb útpályáról a bal útpályára vezetik át, ahol kétirányú lesz a forgalom” – pontosított. A korlátozás oka, hogy terhelési próbának vetik alá a jobb oldali hidat.

Az NDS szóvivője arra is emlékeztetett, hogy a D2-es autópálya fölötti híd teljes lezárása Kúty és Malacka között, október 24-ig van érvényben.

Michalová elmondta, hogy az autópálya feletti átjárót a Sekule melletti jobb oldali pihenőhely és a bal oldali pihenőhely között nem fog lehetni használni. A D2-es autópálya közlekedését azonban ez nem érinti.

Amint arról korábban már beszámoltunk az ország délnyugati részén, Pozsony környékén is forgalomkorlátozásokkal kell számolni az elkövetkező napokban:

  • Szeptermber 8-án, szombaton 7 és 20 óra között lezárják a III/1056-os utat Dunajská Lužná és Szemet (Kalinkovo) között.
  • Szeptember 13-tól, csütörtöktől a forgalmat a Slovnaft utcáról az újonnan épített, párhuzamosan vezető kerülőút felé terelik.
  • Szeptember 19-től, jövő hét szerdától a 63-as főúton Dunajská Lužná és Somorja között az újonnan épített kerülőút felé terelik a forgalmat, amely párhuzamosan halad a főúttal.
  • Szeptember 29-től reggel 6 órától szeptember 30-ig este 8 óráig a tervek szerint ismét lezárják a Dunajská Lužná és Szemet (Kalinkovo) közti III/1056-os utat.


TASR/para