Újabb gyanúsítottak a Technopol-ügyben

2018. március 7. - 16:55 | Belföld

A Technopol-ügyben, melyről a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak írt először, februárban újabb személyek ellen indított eljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). 

Újabb gyanúsítottak a Technopol-ügyben
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az illetőket bűncselekményekből származó jövedelem tisztára mosása és hűtlen kezelés különösen súlyos bűncselekményével gyanúsítják. A gyanúsítottak között olyan személyek is vannak, akik kezdettől érintettek az ügyben – tájékoztatott szerdán az Aktuality.sk portál.

Az információt Radovan Pala, a Taylor Wessing ügyvédi iroda munkatársa is megerősítette, aki utalt rá, hogy a vizsgálat azokat a személyeket érinti, akik irányítják a vállalatot és kezelik a vagyonát.

Kuciak tavaly januárban jelentetett meg egy cikket arról, hogy Marián Kočner vállalkozó és köre 2016 decemberében egyetlen hét leforgása alatt vette birtokba a Technopol Servis vállalatot, és ennek köszönhetően 20 millió euró vagyonhoz jutott. Néhány nappal a meggyilkolása előtt Kuciak még arra készült, hogy folytatja a cikket, mivel információi szerint újabb személyek ellen indult eljárás. Ebben az ügyben tavaly 17,9 millió eurós sikkasztással gyanúsították meg Denisa Pávkovát, most további gyanúsítottak bukkantak fel – olvasható a portálon.

Az újabb eljárásokat a Speciális Ügyészi Hivatal is megerősítette, amely arról tájékoztatott, hogy a pénzügyőrség február 22-én egy személy ellen pénzmosás, egy másik ellen hűtlen kezelés, két további személy ellen hűtlen kezelésben való bűnsegédlet gyanújával indított eljárást.

TASR