Újabb gyártócsarnokok épülnek a léva-gényei ipari parkban

2019. július 10. - 19:44 | Régió

Újabb gyártócsarnokok épülnek a léva-gényei (Levice-Géňa) ipari parkban. Június elején a Kasai Slovakia japán cég nyitott itt gyártóüzemet, és májusban kezdett építkezni a lévai ZF Slovakia Rt. Gyártócsarnok építését tervezi az ipari parkban az Oppermann Industrial Webbing társaság is.

A Kasai Slovakia 2017 végén kezdte építeni 7000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokát. A Jaguar Land Rover üzem számára fognak itt műanyag autóalkatrészeket gyártani három műszakban, kb 100 munkahely lesz az üzemben.

A ZF Slovakia szintén autóalkatrészek gyártásával foglalkozik, néhány száz munkahely kialakítását tervezi az ipari parkban. Jelenleg több mint 1600 ember dolgozik a lévai üzemben. Az új részleg felépítése 5 millió euróba kerül, 60 ember számára lesz munka itt.

Az Oppermann Industrial Webbing üzeme jelenleg az egykori textilgyár helyén működik. A tervek szerint 2021 őszére befejezik az építkezést, és az ipari parkba költöztetik át az üzemet. A beruházás értéke 5,6 millió euró, az alkalmazottak számát bővítik. Jelenleg 80 ember dolgozik az üzemben, három műszakban. A cég ipari célokra használatos textilek gyártásával foglalkozik.

A léva-gényei ipari park 60 hektáros területén szlovák, német, olasz, svéd, osztrák, holland, japán, francia és brit cégek működnek, jelenleg összesen 16 – tájékoztatott Adriana Macáková, a Lévai Városi Hivatal munkatársa. Gyártanak itt egyebek mellett lámpákat, édességet, kozmetikumokat, csomagolóanyagokat, klímaalkatrészeket, alumínium és műanyag tartozékokat, gépeket.


(TASR)

Címkék: gyártócsarnok, Léva