Újabb gyerekbántalmazás egy alapiskolában, kórházban végezte a kilencéves fiú

2022. október 11. - 10:39 | Régió

Csupán nemrég számoltunk be róla, hogy csoportos verekedés alakult ki a diákok között Trencsénben, egy kollégium közelében, amely során egy fegyver is előkerült, most pedig újabb gyerekbántalmazásról érkezett hír.

Újabb gyerekbántalmazás egy alapiskolában, kórházban végezte a kilencéves fiú
Illusztráció (Fotó: TASR)

A TV Noviny szerint egy nagyszombati alapiskolában idősebb diákok támadtak meg egy kilencéves, integrált harmadikos diákot, aminek következtében utóbbit kórházba kellett szállítani.

A rendőrök hétfőn reggel érkeztek meg az iskolába, hogy kivizsgálják az esetet. Az iskolaigazgató a történtek után a támadókat az iskolai szabályzat szerint nevelői programra fogta.

Két hatodikos fiú és egy osztálytársnőjük a szünet során az iskolaudvaron félrevonszolta a kilencéves Lukášt, ahol elkezdték őt ütlegelni, főként a gyomrán. Az eset kiváltója állítólag az volt, hogy Lukáš káromkodott rájuk.

Az áldozat édesanyja a TV Novinynek elmondta, hogy fia ok nélkül minden bizonnyal nem támadott volna verbálisan. Állítása szerint tiszteli az idősebb diákokat, akiktől többször pofont is kapott.

A támadást követően Lukášt négy napon keresztül megfigyelték a kórházban, mivel gyomorfájásra panaszkodott. A rendőrség garázdaság és testi sértés ügyében indított vizsgálatot.

Az iskola vezetősége nagyobb felügyeletet rendelt el a szünetek során, valamint az osztályoknak megelőző tanácsadást szerveznek arról, hogyan rendezzék a diákok a konfliktusokat.


(tvnoviny.sk)