Újabb halálos áldozatait találták meg az albániai földrengésnek

2019. november 28. - 11:10 | Külföld
Újabb halálos áldozatait találták meg az albániai földrengésnek
Fotó: TASR/AP

Durres tengerparti városban, amely az egyik legnagyobb kárt elszenvedő település, továbbra is kutatnak esetleges túlélők után. Mindazonáltal rohamosan fogy a remény, hogy élve találnak meg embereket a romok alatt. Szerdán, az éj leszállta után három holttestet találtak Durresben.

A közeli Thumane városban hat halálos áldozatot találtak az éjjel, de itt már nem kutatnak tovább, mert nem látják értelmét.

Eddig 46 embert hoztak ki élve a romok alól.

A 6,4-es erősségű kedd hajnali rengésnek és a több száz kisebb utórengésnek - amelyek között voltak 5-ösnél is erősebbek - több mint 650 sérültje van, közülük 10-nek az állapota súlyos. Még csütörtök délelőtt is voltak utórengések, és ezek hátráltatják a kutatást.

Mintegy 2100 ember még a katasztrófa utáni második éjszakát is sátorban töltötte, tartva újabb nagy rengéstől, pedig sok tengerparti szálloda lehetővé tette, hogy az otthonukat elvesztők vagy azok, akik félnek visszatérni házukba, megszállhassanak ott a mentés idején. Vannak olyan megrongálódott épületek, amelyekbe a visszaköltözést kifejezetten nem ajánlják a hatóságok, amíg statikusok meg nem vizsgálják

 A tiranai kormány azt ígérte, hogy jövőre minden otthonát elvesztő embernek megoldják a lakhatását.

(MTI)

Címkék: földrengés, Albánia