Újabb halott tanú a Plačkovával kapcsolatos drogügyben – napokkal a szabadulása után felakasztva találták meg

2022. május 22. - 17:54 | Belföld

Újabb fontos tanúja halt meg annak a drogügynek, amelyben nemrég még Zuzana Plačková Instagram-sztár és férje, René Strausz is gyanúsítottként szerepelt. A 35 éves Dávid Lukáč holttestét szombatról vasárnapra virradó éjszaka találták meg Galgócon, egy parkban felakasztva – írja a TV Noviny.

Újabb halott tanú a Plačkovával kapcsolatos drogügyben – napokkal a szabadulása után felakasztva találták meg
Fotó: HAKA (Facebook)

Lukáč egyike volt annak a hat személynek, aki vizsgálati fogságban végezte a Chikara nevű rendőrségi akciót követően. Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével gyanúsították, a TV Noviny szerint pedig a bűnszervezetben küldönc szerepet töltött be.

A vizsgálati fogságban állítólag elkezdett együttműködni a hatóságokkal, fontos információkat árult el a bűnszervezet több tagjáról. Halála így jelentősen befolyásolhatja a nyomozást.

Csütörtökön szabadult a vizsgálati fogságból, de nem sokkal később nyoma veszett. Keresőakciót indítottak utána, három nappal később pedig holtan találták meg. Mária Linkešová rendőrségi szóvivő a portálnak megerősítette a történteket, a holttestet átvizsgáló orvos előzetesen kizárta az idegenkezűség lehetőségét.

A NAKA tavaly szeptember végén tartott házkutatásokat több megyében, amelyek során több mint 9 kilogramm metamfetamint (pervitint) foglaltak le, ami több mint 90 ezer egyszeri adag kábítószernek felel meg, emellett fegyvereket, lőszereket, cigarettát, továbbá 70 ezer euró készpénzt is.

A razzia során elfogott 15 emberből 10-en álltak bíróság elé, közülük hatan kerültek előzetes letartóztatásba, a többiek szabadlábon védekezhettek. A Specializált Büntetőbíróság nem helyezte vizsgálati fogságba Plačkovát és férjét, ezért a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, amit aztán később visszavont. Idén május 16-án a Legfőbb Ügyészség visszavonta az ismert influenszer és férje meggyanúsítását.

Októberben, két héttel a letartóztatása után az előzetesben meghalt az ügy egyik gyanúsítottja, Pavol Duchoň. Ő volt a bűnszervezet raktárosa, akinél a nagy mennyiségű pervitint és készpénzt megtalálták. A Markíza úgy tudja, hogy halálát szívelégtelenség okozta.


(tvnoviny.sk)