Újabb képviselőt veszített a koalíció a bizalmatlansági szavazás előtt, Borguľa távozik a Sme rodinából

2022. december 13. - 08:11 | Belföld

Tovább csökkent a kormánykoalíció létszáma, ugyanis Martin Borguľa bejelentette, hogy még a keddi bizalmatlansági szavazás előtt távozik a Sme rodina frakciójából – tájékoztatott a noviny.sk.

Újabb képviselőt veszített a koalíció a bizalmatlansági szavazás előtt, Borguľa távozik a Sme rodinából
Martin Borguľa (Fotó: TASR)

Borguľa a közösségi oldalán jelentette be a hírt. Mint írta, ez a saját, önkéntes döntése.

„Nem szeretném, hogy a szavazásom beárnyékolja kollégáimat és barátaimat a frakcióban. Ahogy azt nemrég közöltem, a szavazatom az utolsó pillanatig két ember kezében van – Heger kormányfőében és Mikulec miniszterében”

– jelentette ki Borguľa. A múltban ugyanis a képviselő jelezte: ha Mikulec marad belügyminiszteri posztján, fontolóra veszi, hogy a kormány bukása mellett teszi le a voksát.

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke korábban azt mondta, tárgyalni fog a képviselővel a döntéséről, de úgy tűnik, nem járt sikerrel. Borguľa azzal magyarázza döntését, hogy Mikulec túl sokszor vallott kudarcot ahhoz, hogy a helyén maradhasson. „Sajnos olyan kormányfőnek, aki ezt nem látja, vagy nem akarja látni, nem fejezhetem ki a bizalmam” – tette hozzá.

Borguľa nem tervezi, hogy belépjen más frakcióba, mint írja, a „szíve továbbra is a Sme rodináért dobog”.

Épp Borguľa lehet az, akinek a szavazata dönt a kormány sorsáról. A helyzet az utolsó pillanatig bizonytalan, ugyanis Martin Čepček és Slavěna Vorobelová független képviselők nyilvánosan nem közölték, hogyan fognak szavazni. A kormány megbuktatásához 76 képviselő szavazatára van szükség.


(noviny.sk)