Újabb két határátkelőt nyitottak meg Szlovákia és Magyarország között

2020. szeptember 8. - 18:52 | Régió

A munkahelyek megőrzése és az ingázók érdekében kedden újra megnyitották a Sajószentkirály (Kráľ)-Bánréve és a Bodvavendégi (Hosťovce)-Tornanádaska határátkelőt a szlovák-magyar határon – tájékoztatott az MTI ügynökség.

Újabb két határátkelőt nyitottak meg Szlovákia és Magyarország között
Illusztráció

Kontrát Károly, a magyar Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ennek kapcsán azt közölte az újságírókkal, hogy a jelenlegi járványhelyzetben fontos, hogy biztosítsuk az idősek és az iskolások védelmét, ezenkívül a gazdaság zavartalan működését.

Az utazással kapcsolatos megszorítások nagyon fontosak, ám a magyar kormány figyelembe veszi a határ menti régiók speciális helyzetét, ahol sokan a határ másik oldalára járnak dolgozni – tette hozzá Kontrát azt is megjegyezve, hogy ezért a kormány úgy döntött, hogy - a szigorú szabályok betartása mellett – megnyitja ezeket a határátkelőket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A magyar kormány szeptember 1-jén legalább egy hónapra lezárta határait a külföldi turisták előtt. A lezárások első fázisában csak hat határátkelőt hagytak nyitva Magyarország és Szlovákia között. Ezekhez fokozatosan néhány újabb átkelőt nyitottak meg. A külföldi állampolgárok szeptember 1-től csak indokolt esetben léphetnek Magyarország területére.

TASR