Újabb lakástűz miatt kellett evakuálni Pozsonyban!

Éjszaka háromnegyed kettőkor ismét egy pozsonyhidegkúti lakóházban keletkezett tűz.

Újabb lakástűz miatt kellett evakuálni Pozsonyban!
A múlt csütörtöki lakástűznél (Fotó: TASR)

Egy első emeleti lakásban lobbantak fel a lángok, de a kiérkező tűzoltók kiürítették az egész panelházat, mivel a füst a lépcsőházon keresztül beszivárgott mindenhova. Összesen 57 személyt hoztak ki, közülük 17-et a helyszínen elláttak a mentők. Egy 21 éves fiatalt füstmérgezéssel szállítottak kórházba - tájékoztatott Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő.

A pozsonyhidegkúti hivatal közölte, hogy a lakók többsége a tűz eloltása után visszatérhetett az otthonába, két családnak azonban ideiglenes szálláshelyet biztosítottak.

Mihalíková közölte, hogy a tűz okát egyelőre vizsgálják, de egyelőre azt sem zárták ki, hogy szándékos gyújtogatás történt. A rendőrség közveszélyokozás ügyében indított büntetőeljárást.

Múlt hét csütörtökön ugyancsak egy pozsonyhidegkúti lakóházban, annak harmadik emeleti lakásában keletkezett tűz, egy égve hagyott gyertya miatt. Öt személyt égési sérülésekkel, eszméletlen állapotban hoztak ki a tűzoltók a házból, egyikük, egy 20 éves lány életét azonban már nem lehetett megmenteni. Összesen mintegy 30 személyt kellett evakuálni a sűrű füst által elárasztott emeletekről. Hétfőn az egyik súlyos sérült, egy idős asszony is belehalt a sérüléseibe. 

(TASR/para)