Újabb lépéseket tesznek a Pozsony–Komárom vonal megerősítésére

2018. november 29. - 09:43 | Belföld

A közlekedési minisztérium haladéktalanul meg akarja oldani a forgalmas Pozsony–Komárom vasútvonalon kialakult helyzetet. A legnagyobb gondot a vonatok nem megfelelő kapacitása jelenti, amely megnehezíti az utazók mindennapos fővárosba utazását. Érsek Árpád közlekedési miniszter ezért találkozott a RegioJet képviselőivel, és felszólította a magán közlekedési vállalatot, hogy az elkövetkező hetekben mutassa be, milyen megoldási javaslatai vannak a reggeli csúcsforgalomban közlekedő vonatok kapacitása növelésének érdekében.  A szakasz gondjairól az érintett települések polgármestereivel is tárgyalt.

„Nap mint nap érkeznek hozzánk bejelentések, melyekben az emberek arra panaszkodnak, hogy a helyzet a vasútvonalakon kibírhatatlan. Ezért kezdeményeztem ezt a találkozót, hogy világossá váljon, mit tehetünk annak érdekében, hogy az embereknek kényelmesebb és kulturáltabb utazásban lehessen részük. Megkértem a szállítót, a következő hetekben mutassa be, hogy erre a vonalra be tud-e iktatni nagy kapacitású emeletes vonatokat, melyek több utast tudnának elszállítani. Remélem, hogy sikerül mindannyiunk számára megfelelő megoldást találnunk“ -- mondta Érsek Árpád közlekedési miniszter.

Az utóbbi öt évben a Pozsony–Komárom vonalon utazók száma kétszeresére nőtt. A számos építkezés egyre sűrűbben beépítetté teszi ezt a területet, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a lakosok száma is növekszik. A vasútvonalak helyzetét hosszú ideje nehezíti, hogy egyvágányú vonalról van szó, így további, a reggeli járatokat tehermentesítő vonatok beiktatása a jelenlegi sűrű forgalom miatt nem lehetséges.

A közlekedési minisztérium ezért további, pénzügyileg és időben is gyorsan megvalósítható intézkedéseken dolgozik, melyek javíthatnának a vasútvonalak áteresztőképességén, és ezáltal több utas szállítását tennék lehetővé. Olyan műszaki megoldásokról van szó, mint például a vonatok előzésére és keresztezésére szolgáló kitérők kiépítése kiválasztott helyeken, illetve olyan aluljárók építése, melyek kiküszöbölnék a vonatok késését illetve meggyorsítanák indításukat. Ennek feltétele, hogy olyan megoldást találjanak, amely hosszútávon a kétvágányúsítás kiindulási alapjául is szolgálhat majd a jövőben.

(-)