Újabb robbantások Srí Lankán, kijárási tilalmat rendeltek el!

2019. április 21. - 11:11 | Külföld

Egy hetedik és nyolcadik robbanás is történt húsvétvasárnap Srí Lankán, ismét a fővárosban, annak egy északi peremkerületében, az ország kormánya pedig kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését, de ezekkel kapcsolatban egyelőre csak kevés részletet lehet tudni - jelentették hírügynökségek.

Újabb robbantások Srí Lankán, kijárási tilalmat rendeltek el!
Fotó: TASR

A hetedik robbanás Dehivelában, egy szállodában történt, és ebben legkevesebb két ember meghalt - közölte a rendőrség.

A nyolcadik robbanás Orugodavatta helységben történt, amely Colombóhoz tartozik. Egyelőre nem tudni, hogy van-e áldozata.

A kijárási tilalom helyi idő szerint este 18 (közép-európai idő szerint 14.30) órától 12 óra időtartamra lép életbe - jelentette be a védelmi minisztérium. Az áldozatok száma meghaladja a 200-at, a sérülteké pedig a 450-et.

Theresa May brit miniszterelnök Twitter-üzenetében rémisztőnek nevezte a támadásokat, és hangoztatta, hogy a nemzetközi közösségnek össze kell fognia, és el kell érnie, hogy mindenki félelem nélkül gyakorolhassa hitét.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az áldozatokat és a hozzátartozókat együttérzéséről biztosítva azt is jelezte, hogy az Európai Bizottság kész segítséget nyújtani a merényleteket követően szükségessé vált intézkedésekhez és munkálatokhoz.

Frank-Walter Steinmeier német államfő gyáva terrortámadásoknak nevezte a merényleteket. Angela Merkel kancellár szóvivője útján azt emelte ki: a terrorizmus, a vallási alapú gyűlölet és intolerancia soha nem győzedelmeskedhet. Sebastian Kurz osztrák kancellár körmönfont terrortámadásnak minősítette a robbantásokat, elítélte azokat, és aggodalmát fejezte ki miattuk.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Srí Lanka-i államfőnek küldött táviratában cinikus és kegyetlen cselekedetnek nevezte a merényleteket. Leszögezte, hogy Moszkva megbízható partnere marad Colombónak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben.

Kapcsolódó cikkek:

Szállodákban és templomokban robbantottak Srí Lankán, több mint 180-an meghaltak

Nincs szlovákiai áldozata a Srí Lankán történt robbantásoknak


MTI