Újabb súlyos vádakkal illették az OĽaNO volt képviselőjét, aki állítólag fiatal lányokat zaklatott szexuálisan

2022. szeptember 6. - 11:32 | Belföld

Újabb bűncselekény elkövetésével gyanúsítják Ján Herákot, az OĽaNO egykori képviselőjét. A szexuális zaklatás mellett testi sértéssel, sőt erőszak elkövetésével gyarapodott a bűnlajstroma. A politikus továbbra is tagadja bűnösségét – írja a noviny.sk.

Újabb súlyos vádakkal illették az OĽaNO volt képviselőjét, aki állítólag fiatal lányokat zaklatott szexuálisan
Fotó: TASR

Ján Herákot tavaly májusban gyanúsította meg a rendőrség azzal, hogy a Nyitra melletti Gímesen (Jelenec) rendezett gyerektáborban szexuálisan visszaélt egy akkor 15 évnél fiatalabb lánnyal. Miután az ügy napvilágra került, Herák lemondott parlamenti képviselői mandátumáról. Azóta a sértettek száma csak nőtt, és míg novemberben négynél járt a számuk, most már hatan vannak. A gyanú szerint az első eset még 2013-ban történt, további kettő pedig 2018-ban.

Gyermekkel szembeni szexuális visszaélésért 3-tól 10 évig tartó, gyermek erkölcsi veszélyeztetésért pedig 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Viszont ez még nem minden, a gyanú szerint ugyanis 2019 nyarán erőszak bűncselekményét követte el. Két esetben állítólag súlyosan bántalmazta is áldozatait. Herák állítása szerint az új esetekkel kapcsolatban még nem hallgatta ki őt a rendőrség. Szerinte lejáratókampányt folytatnak ellene, és igyekszik minden lehetséges jogi eszközt igénybe venni, hogy tisztára mossa nevét.

Az ügyészség nem közölte, hogy pontosan hány áldozatról, van szó, ahogy azok életkorát sem hozták nyilvánosságra. A nyomozás továbbra is folyamatban van.


(noviny.sk)