Újabb szankciókat készít elő az EU - mutatjuk a részleteket

2022. szeptember 22. - 10:37 | Külföld

Új szankciós csomagot készít elő az EU Oroszországgal szemben Vlagyimir Putyin katonai mozgósítási tervére reagálva. Erről Josep Borrell, az Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője beszélt New Yorkban, a tagállami külügyminiszterek rendkívüli ülése után - írja az Euronews.

Újabb szankciókat készít elő az EU - mutatjuk a részleteket
Josep Borrell (TASR)

Úgy döntöttünk, hogy a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket vezetünk be Oroszországgal szemben, a partnerekkel együttműködve – jelentette be Josep Borrell az ENSZ éves közgyűlése után.

Nem fogunk megijedni, továbbra is teljes mértékben támogatjuk az ukrán szuverenitást és demokráciát és továbbra is azon dolgozunk, hogy ez a háború mielőbb véget érjen

- nyilatkozta a politikus.

Borrell kiemelte, hogy a 27 uniós tagállam külügyminisztere a rendkívüli ülésen meghozta a politikai döntést az újabb szankciókról.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a CNN egyik műsorában mondta azt, hogy:

"Készek vagyunk további gazdasági költségeket róni Oroszországra, valamint az Oroszországon belüli és kívüli magánszemélyekre és entitásokra, akik politikailag vagy gazdaságilag támogatást nyújtanak. Ezenkívül további exportellenőrzést fogunk javasolni a polgári technológia tekintetében, amint Oroszország átáll a teljes háborús gazdaságra".

Az új szankciós intézkedéseket várhatóan egy héten belül pontosítja az Európai Bizottság és bemutatja a tagállamoknak - írja a Magyar Hang.


(Magyar Hang, Euronews, para)