Újabb szexuális zaklatással gyanúsítják az OĽaNO képviselőjét!

2021. június 9. - 12:52 | Belföld

Ján Herákot, aki az OĽaNO képviselőjelölti listáján jutott be a parlamentbe, újabb zaklatási üggyel gyanúsítja a rendőrség.

Újabb szexuális zaklatással gyanúsítják az OĽaNO képviselőjét!
Ján Herák (Fotó: TASR)

A parlamenti képviselő május végén lépett ki a kormánypárti OĽaNO parlamenti frakciójából, miután azzal gyanúsította meg a rendőrség, hogy szexuálisan zaklatta egy gyermekotthon kiskorú lakóját.

A maga is gyermekotthonban felnövő, és a mai napig gyerektáborokat szervező Herák az ügy kipattanásakor tagadta a vádakat.

Azóta kiderült, hogy a politikust 2018-ban is meggyanúsították egy másik, hasonló esettel, melynek sértettje szintén egy gyermekotthonban élő, 16 éves lány volt. A Tvnoviny.sk információi szerint az akkor vádemelési indítvány nélkül lezárult eljárást az ügyészség utasítására most újraindították. Így Heráknak már két büntetőüggyel kell szembenéznie.

SaS: "Mondjon le!"

A friss hírekre a szintén kormánypárti SaS is reagált.

"A Herák képviselő ellen zajló eljárások ráiránytják a társadalom figyelmét a máig tökéletlen rendszerre, amely a megelőzésre, illetve azon nők megsegítésére hivatott, akiken valamilyen módon erőszakot követtek el. Igazán szerencsétlen az, hogy az egyik oldalon ott van az ártatlanság vélelme, a másik oldalon pedig az áldozat, akinek vallomását megkérdőjelezik"

- jelentette ki Anna Zemanová, az SaS parlamenti képviselője. Zemanová azért is reagált így az ügyre, mert Ján Herák az ellene zajló büntetőeljárás kapcsán azt mondta, hogy a vádak igaztalanok, és politikai lejáratás folyik ellene, valamint az OĽaNO ellen.

Az SaS a medializált esetek miatt felszólítja Herákot, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról.

A liberális párt álláspontja szerint az áldozatok nem maradhatnak segítség nélkül, és a korrupció elleni harc mellett a kormány feladata volna az is, hogy gyorsan és hatékonyan segítsen mindenkin, aki erőszakot vagy zaklatást szenvedett el.

(parameter/TASR)