Újabb támadás egy iskolában: ezúttal egy agresszív szülő esett neki egy tanárnak

2022. november 29. - 13:54 | Régió

Egyre csak szaporodnak az incidensek a szlovákiai iskolákban – hétfőn egy ötödikes diák apja ment rendezni a számlát egy tanárral Smižanyban.

Újabb támadás egy iskolában: ezúttal egy agresszív szülő esett neki egy tanárnak
Illusztráció (Fotó: TASR)

A noviny.sk szerint az eset a reggeli órákban történt, amikor a gyerekek iskolába mentek. Az ötödikes fiú azt mondta otthon szüleinek, hogy pénteken az egyik tanár megtámadta őt, fizikailag bántalmazta. A noviny.sk információi szerint viszont ez nem igazolódott be. A fiúnak állítólag csak az egyik osztálytársnőjével volt konfliktusa, az édesapja viszont a bemártott tanárnak esett neki.

Az apa megpróbálta megütni a tanárt, az viszont időben elhajolt. Azt nem tudni, hogy az eset során történt-e személyi sérülés.

A támadásra az intézmény bejáratánál került sor. A tanár kollégái bekísérték az épületbe az agresszív szülőt, aki aztán lenyugodott, közben pedig értesítették a rendőrséget. A férfit végül bevitték az őrsre.

Az iskolaigazgató szerint a támadás után a tanár nem kért felmentést, elvégezte az aznapi tanítást. Az apa alaposan megütheti a bokáját, ugyanis a tanárok a hivatásukból kifolyólag védett személynek számítanak. A rendőrség garázdaság ügyében indított eljárást.


(noviny.sk)

Címkék: támadás, tanár, iskola