Újabb ügyben nyomoznak Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök ellen

2020. június 13. - 19:29 | Sport

Újabb ügyben nyomoznak Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke ellen hazájában, Svájcban.

Újabb ügyben nyomoznak Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök ellen
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A szövetségi ügyészség szerint 2010-ben Blatter utasítására a FIFA 1 millió dollárt adott kölcsön Trinidad és Tobago labdarúgó-szövetségének. A kamatmentes kölcsönre nem kötöttek biztosítást, később pedig ajándéknak minősítették, így a karibi ország sportági szervezetének nem kellett visszafizetnie.

A május közepén indult ügyben további két korábbi FIFA-tisztségviselő - Jerome Valcke főtitkár és Markus Kattner pénzügyi igazgató - is gyanúsítottként szerepel.

Svájcban és az Egyesült Államokban évek óta tartanak azok a büntetőeljárások, amelyek vádlottjai között van Blatter, valamint a FIFA korábbi alelnöke, a trinidadi Jack Warner is. A 84 éves Blatter konzekvensen tagadja, hogy bármilyen szabálytalanságot elkövetett volna elnökként. A nemzetközi szövetség etikai bizottsága ennek ellenére hat évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, ami jövő októberben jár le.

(MTI)

Címkék: FIFA, Joseph Blatter