ÚJABB VADÁSZBALESET: Nyakon lőtték a 43 éves vadászt, kritikus az állapota!

Ezúttal az Erdőháton történt vadászbaleset, egy 56 éves vadász puskája sült el úgy, hogy azzal nyakon találta 43 éves társát. A sérült férfit kritikus állapotban szállították kórházba.

ÚJABB VADÁSZBALESET: Nyakon lőtték a 43 éves vadászt, kritikus az állapota!
Fotó: Noviny.sk

Kuklov és Šaštín Štráže között történt a baleset csütörtökön délután. A 43 éves férfi nyakán ment be a lövedék, és a vállánál távozott. A vadász azonnal összeesett, társai siettek a segítségére, és megkezdték az újraélesztését - adta hírül a Noviny.sk.

Kihívták a mentőket, a sérülés súlyossága miatt azonban a légimentőket is riasztani kellett. "A mentők folytatták a vadász újraélesztését, végül sikerrel jártak" - közölte Zuzana Hopjaková szóvivő.

A férfit ezután mesterséges kómában szállították a pozsonyi, kramárei klinikára. Eva Kaliská szóvivő szerint az állapota jelenleg is kritikus.

A Joj TV információi szerint a két férfi együtt ment keresni a vadat. Az idősebb férfinél lévő kétcsövű sörétes puska pedig egyszer csak elsült, és pont eltalálta a barátját. Az 56 éves férfi olyannyira sokkban volt, hogy beszélni sem volt képes az eset után.

A lövést leadó vadász legálisan tartotta a puskát, amit a rendőrség lefoglalt a vizsgálat idejére - árulta el Mária Linkešová rendőrszóvivő.

Egy hét alatt ez már a második vadászbaleset Nagyszombat megyében. Karácsony előtt három nappal Naháč és Trstín községek között lőttek le egy 58 éves férfit vadászat közben.

(Noviny.sk)