Újabb zárt kapus büntetés a Slovannak – megint jöhetnek a gyerekek?

Az UEFA újabb büntetéssel sújtotta a Slovant, amely így a Wolverhampton elleni EL-találkozót is kénytelen „zárt kapuk” mögött lejátszani.

Újabb zárt kapus büntetés a Slovannak – megint jöhetnek a gyerekek?
Fotó: TASR

Az európai szövetség zárt kapus büntetés mellett 50 ezer euróra bírságolta a Slovant a pozsonyi szurkolók xenofób viselkedése miatt a PAOK Saloniki elleni EL-selejtezőn. Az UEFA romaellenesnek minősítette a Slovan szurkolóinak bekiabálásait.

A klub fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, jelenleg az UEFA döntésére várnak. Amennyiben az európai szövetség helyben hagyja az ítéletet, úgy nagy valószínűséggel újfent gyerekekkel töltenék meg a stadiont – csakúgy, mint a Besiktas elleni mérkőzésen.

„Tudatosítanunk kell, hogy mindenféle rasszista, homofób és gyűlöletkeltő megnyilvánulás a legsúlyosabb kihágás, amit keményen büntetnek. Felszólítjuk a szurkolókat, hogy tartsák tiszteletben az UEFA szabályait, és amennyiben valakinek problémája van ezzel, az ne látogasson ki a mérkőzésre, mert annak újfent a klub és a többi szurkoló ihatja meg a levét. Amennyiben megismétlődnek a történtek, úgy kompromisszumok nélkül lépünk majd fel minden jogi lehetőséget figyelembe véve”

– áll a klub hivatalos közleményében.


Cas.sk/para