Újfajta dizájnerdrogot gyártottak a lengyel piacra Ekecsen!

2021. március 24. - 13:12 | Régió

Bő két héttel ezelőtt írtunk róla, hogy kommandósok vonultak ki egy Ekecs (Dunaszerdahelyi járás) külterületén lévő családi házhoz. Akkor csupán sejteni lehetett, hogy droglaborról van szó, ezt most megerősítette a Pénzügyi Hatóság.

Újfajta dizájnerdrogot gyártottak a lengyel piacra Ekecsen!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Már akkor is sikerült megtudtunk, hogy a rendőrség által átvizsgált nagyszegpusztai ingatlan lengyel tulajdonban van, a Joj TV információi szerint pedig két lengyel férfit vettek őrizetbe a helyszínen.

A pénzügyőrség most közölte, hogy bűnügyi hivataluk a NAKA-val, illetve lengyel kollégáikkal, a CBSP Wroclavval együttműködve hajtották végre a Konyha (Kuchyňa) fedőnevű akciót.

A családi házban két lengyel és minimálisan egy szlovák állampolgár vett részt a kábítószer gyártásban. Egyelőre nem pontosították, hogy milyen anyagokat találtak, csak annyit közölt a pénzügyőrség, hogy nagy valószínűséggel amfetaminról van szó, amit aztán innen Lengyelországba szállítottak.

A helyszínen lefoglaltak a hatóságok egy hidraulikus prést, egy kompresszort, 4 hűtőt, 2 fagyasztót, valamint további, a kábítószerek előállításához, adagolásához és tárolásához szükséges tárgyakat, mint pl. hordókat, vödröket, tálakat, 258 darab ötliteres kannányi toluolt, több mint 600 liter acetont, 30 liter sósavat, továbbá egy újfajta dizájnerdrog előállításához szükséges prekurzorokat, 32 zacskó kristályos kábítószert (vélhetően pervitint), valamint papírtasakokat, benne műanyagtasakokkal és az említett droggal.

A helyszínen letartóztatott két lengyel személyt a rendőrség végül elengedte, mivel az említett dizájnerdrog Szlovákiában még nem került fel a tiltott anyagok listájára. Miután viszont elengedték, a lengyel fél őrizetbe is vette őket. A büntetőeljárás során emiatt a továbbiakban is együttműködnek a lengyel hatóságokkal - közölte a Pénzügyi Hatóság.

(parameter)