Újjáéledt a bálozás hagyománya a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiában

2019. május 14. - 14:23 | Régió

Már hat esztendeje annak, hogy a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián újjáéledt a bálozás nemes hagyománya.

Újjáéledt a bálozás hagyománya a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiában
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

Az iskola jótékonysági bálja azóta Nagymegyer város és szűkebb régiónk jelentős társasági eseményévé nőtte ki magát, amelyen a szülők, tanárok, volt diákok és az iskola támogatói, szimpatizánsai mellett szép számban jelennek meg a helyi közélet szereplői is. A tavaszi megújhodás idején, május elején megrendezett bálok kiváló alkalmat nyújtanak a kötetlen eszmecserékre, nosztalgiázásra, tervezésre, de mindenekelőtt a felhőtlen szórakozásra.

Idei, május 11-én megrendezett bálra szóló felhívást az összefogás, az együttlét és az adakozás jegyében tettük közzé, és ismét megtelt az iskola erre az alkalomra bálteremmé varázsolt étkezdéje. A bált Horváth Erzsébet igazgatónő nyitotta meg, aki beszédében a szervezőket és az iskola támogatóit méltatta:

„Lelket melengető és erőt adó érzés részese lenni annak az összefogásnak, melynek köszönhetően a jótékonysági bál létrejött. Megszervezésében ebben az évben is elévülhetetlen szerepe volt a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia mellett működő ACADEMIA Jótékonysági Alap vezetőségének, Beke Szilvia, Szabó Edit és Barczi Dániel szülőknek, kedves tanárkollégáimnak és diákjainknak. Intézményünk nem titkolt célja továbbra is megmaradni kiváló, jó hírű, szakmailag elismert iskolának. Mi hiszünk a minőségi munka jövőjében, amely, mint tudjuk, modernizáció nélkül nem megy. A modernizáció pedig adományok, plusz források nélkül elképzelhetetlen. Nagy öröm számunkra, tisztelt támogatóink, hogy ebben az évben is számíthattunk Önökre. Köszönet a tomboladíjakért és az anyagi támogatásért, amellyel hozzájárultak intézményünk fejlődéséhez.”

A bál nyitányaként felcsíki táncokban gyönyörködhettek a jelenlévők a Megyer Táncegyüttes előadásában, aztán kezdetét vette a hajnalig tartó kötetlen szórakozás és a tánc. Természetesen az ízletes falatok és a finom italok sem maradhattak el. Éjfél után a szervezők kisorsolták a tomboladíjak nyerteseit, majd a bál fődíja és a vigaszdíj is gazdára talált. A kellemes hangulat egészen hajnalig kitartott. Jövőre folytatás következik.


(Papp László)