Újjászületik a komáromi várpiac

2021. május 4. - 10:30 | Régió

A város legutóbbi testületi ülésén jóváhagyták a várpiac felújítását, amire 26 000 eurót különítettek el. Annak ellenére, hogy a járvány a piacokat is sújtja, a város eltökélt szándéka, hogy nagyobb teret ad a piaci árusításnak.

Újjászületik a komáromi várpiac
Van mit szépíteni a csarnokban (Fotó: Paraméter)

Komáromban jelenleg csak egy nagypiac működik aktívan, ezt egy magánvállalkozó üzemelteti. Emellett vasárnaponként rendszeresen megrendezték a várpiac területén a népszerű bolhapiacot, ami a pandémia miatt szünetel. Ezért is döntött úgy a testület, hogy ez egy megfelelő időszak a felújításra.

„Szeretnénk, hogy minél több lehetőség legyen a piaci árusításra, ezzel a lakosok könnyebben jussanak hozzá a régió minőségi termékeihez. A történelem során mindig a várak tövében voltak a legforgalmasabb piacok, ezért ezt a hagyományt is szeretnénk erősíteni” – mondta Keszegh Béla, a város polgármestere.

A munkálatokról a Comorra Servis gondoskodik majd, megújul a tetőszerkezet, illetve az oszlopok és a mennyezet is megszépül.

A piac belső tere új világítást is kap, ezenkívül Komárom történelmét ábrázoló képeket is kiállítanak.

A polgármester hozzátette, reményeik szerint egy minőségi árusító hely jön majd létre.

„A várpiac helye rendkívüli, az árusító helyek is színvonalasak lesznek és bőven van ingyenes parkolási lehetőség. Nem a versengés a cél a jelenlegi piaccal, hanem a vásárlási és eladási lehetőségek bővítése” – tette hozzá.

Felújítják a piac melletti járdát, és a tervek szerint a Hetes lakótelepen működő kisebb piac is változásokon megy majd keresztül.

(ha)

Címkék: Komárom, piac