Újoncként az élen telel, bajnoki címre tör a somorjai STK-fakó

2018. december 13. - 13:29 | Sport

Újoncként telel az élen a somorjai STK fakócsapata a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport (VI.) ligájában.

Újoncként az élen telel, bajnoki címre tör a somorjai STK-fakó
Az AG Sport (VI.) ligában újoncként az élen telelnek a somorjaiak (Őry Tibor felvétele)      

A Johancsik Patrik edző által irányított alakulat elsősorban gólokban bővelkedő látványos támadófocival került a szurkolók figyelmének a fókuszába.

A listavezető futballistái tizenöt őszi bajnoki összecsapáson hatvannégyszer (!) találtak az ellenfelek kapujába, az értékelt időszakban gólrekorddal is büszkélkednek: vendégként 11:1 arányban hengerelték le a hegyéteieket. Legeredményesebb futballistájuk Bujka Nicolas húsz találatnál jár és hét góllal vezeti a góllövőlistát. De vajon lehet-e újoncnak titulálni egy olyan együttest, melynek mezét a sikeres légiós múlttal rendelkező Horváth Csaba, vagy Viola Gergely, Németh Tamás, Bujka Nicolas viseli?

„A bajnoki nyitány előtt nem beszéltünk konkrét helyezésről. Azt viszont célul tűztük ki, hogy az ificsapatból kiöregedett futballistáknak kínálunk bizonyítási lehetőséget. Korábban szétszéledtek, zömmel elkallódtak. Heti három edzéssel, egy bajnoki párharccal igyekszünk tovább képezni őket. Észleltem rajtuk a tudásvágyat, az igyekezetet. Szakmai munkánkat, tehetségüket minősíti, hogy két labdarúgónk a II. ligás csapatunkkal kezdi el a téli felkészülést. Természetesen az A csapat bővebb keretéből is kapunk egy-két játékost, ők szívesen jönnek a B csapatot kisegíteni. A támadó focit preferálom, erre építjük taktikánkat”

– ecsetelte a nevelésre összpontosító focifilozófiájukat Johancsik Patrik, aki elismeréssel szólt a vezetőség munkájáról, a szurkolók buzdításáról. Mivel a második helyezett csallóközcsütörtökiektől a bajnokság végén három pontot levonnak, a somorjai fakó előnye féltávnál három pont.

„Január 15-én kezdjük el a téli felkészülést. Nehéz tavaszra számítok. Az élről fordulunk, aligha lehet más a célunk, mint a bajnokság megnyerése. Számunkra ugyancsak fontos, hogy játékosaink fejlődése töretlen legyen”

– fogalmazta meg a kitűzött célt a somorjai STK-fakó trénere.

(ái)

Címkék: STK Somorja