Újonnan kialakított rehabilitációs parkot adtak át a légi Vitalita egészségközpontban

2020. július 16. - 17:50 | Régió

A légi Vitalita egészségközpont udvara a Dôvera egészségbiztosító társaság támogatásának köszönhetően egy rehabilitációs parkkal bővült, melyet ezentúl a paciensek kedvükre használhatnak. Főleg az agyi érkatasztrófával küzdő súlyos betegeknek nyújt kellemes környezetet a gyógytornához.

Újonnan kialakított rehabilitációs parkot adtak át a légi Vitalita egészségközpontban
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

A park hivatalos átadására kedden délelőtt került sor. Az átadást szimbolizáló szalagot Peter Sýkora, a Dôvera egészségbiztosító társaság regionális igazgatója, Július Slovák, a Vitalita igazgatója és Jozef Koloň, a rehabilitációs szakkórház főorvosa vágta át.

A rehabilitációs parkban olyan rehabilitációs eszközök találhatók, melyek kiváló lehetőséget biztosítanak a paciensek számára, hogy elvégezzék a számukra szükséges gyógytornát. A hivatalos átadó után néhányan ki is próbálták az eszközöket. Úgy tűnt, örömmel fogadták az újdonságot.

A Dôvera egészségbiztosító az „Egészségért harcolók” nevű projektjük keretén belül több mint 300 ezer eurónyi támogatást osztott szét különféle egészségügyi intézmény és nonprofit szervezet között. Ennek célja, hogy az intézmények renoválhassák a felújításra szoruló helyiségeiket, illetve beszerezhessék a szükséges egészségügyi eszközöket. Ezzel a páciensek ellátásának minőségét kívánják javítani.

Nem ez az első eset, hogy a Dôvera társaság segítséget nyújt. Immár 14. éve munkálkodnak azon, hogy az egészségügyi intézményeket hozzásegítsék a minőséges ellátáshoz. Támogatásaikat egész Szlovákia területén osztják szét. Peter Sýkora elmondta, Szlovákia remek orvosokkal és nővérkékkel rendelkezik, akiket sokszor sajnos a nem megfelelő technikai felszerelés akadályoz a munkavégzésben. Anyagi támogatásaikkal ezen is szeretnének változtatni. Továbbá hangsúlyozta, hogy tisztában vannak vele, hogy egy, a Vitalitához is hasonló egészségügyi központban, sokszor súlyos betegséggel küzdők élnek, akiknek mindennapjai igencsak nehezek. Ottlétüket ezért egy kellemesebb, kényelmesebb környezet kialakításával szeretnék jobbá, könnyebbé tenni.

2019-ben a társaság lehetővé tette, hogy az egészségügyi intézmények akár 20 ezer eurónyi támogatásra tegyenek szert. Ekkor 187 kérvény érkezett hozzájuk, amelyek közül a szakmai komisszió tagjai 29-et választottak ki, akik együtt több mint 300 ezer euróhoz jutottak. Ennek köszönhetően számos kórház és intézmény került felújításra és bővült új eszközökkel. A 29 intézmény közt szerepelt a légi Vitalita egészségközpont is.

(SzC)