Újra bíróság elé kell állnia Kotleba gyalázkodó képviselőjének

A Kotleba-féle ĽSNS képviselőjének, Milan Mazureknek újra bíróság elé kell állnia, akit nemzeti, faji és etnikai alapú gyalázkodással vádolnak.

A Besztercebányai Speciális Büntetőbíróság február 26-ra tűzte ki a parlamenti képviselő ügyét érintő tárgyalást. Múlt év végén a bíróság 5 ezer euróra bírságolta Mazureket a Frontinus rádióban tett gyűlöletkeltő megnyilvánulásáért.

Milan Mazurek köztisztviselőként gyalázkodó megjegyzéseket tett a romákra, de a menekülteket, az arabokat és az iszlám híveit sem kímélte.

„150 millió eurót fordítanak azokra az emberekre, akik a cigány közösséghez tartoznak. Tehát azokra az emberekre, akik a nemzetünkért, a kultúránkért és a költségvetésünkért semmit sem tettek. Épp ellenkezőleg, aszociális módon élnek és kizsigerelik a szociális rendszert“

– mondta Mazurek a rádióban.

Mazurek fellebbezett a pénzbírság ellen, ezért a bíróság újabb tárgyalást hozott napirendre. Amennyiben Mazurek bűnössége beigazolódik, elveszítheti képviselői mandátumát, valamint akár hat évre is rács mögé kerülhet.

noviny.sk/para