Újra Diákolimpia Dunaszerdahelyen

2018. október 3. - 17:08 | Sport

Háromszáznál több sportoló vesz részt pénteken Dunaszerdahelyen a Diákolimpia 2018 versenysorozatán.

Újra Diákolimpia Dunaszerdahelyen
Lelkes Vince felvételei a 2016. évi megnyitón készültek

A diákok öt sportágban – atlétika, labdarúgás, kézilabda, sakk, asztalitenisz – mérik össze rátermettségüket az országos döntőben. Az ünnepélyes megnyitót a városi sportcsarnokban tartják délelőtt 9.00 órai kezdettel.

A szlovákiai magyar alapiskolák – Pozsonytól Királyhelmecig – részére kiírt sportvetélkedőt kétévente rendezik meg a Csallóköz szívében, a finálét regionális versenyek előzik meg. Az idei seregszemle immár a negyedik a sorrendben.

A Diákolimpia ötletgazdái Szabó László, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium alapító igazgatója és Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének korábbi elnöke, a Mentor Tehetségsegítő Tanács legfőbb tisztségviselője.

Társszervezők a Vámbéry Ármin Alapiskola, továbbá a Kodály Zoltán Alapiskola Akkreditált Tehetségpontja. A verseny koordinátora Lépes György edző, pedagógus.

Helyszínek: a városi sportcsarnok (kézilabda), a Vámbéry-alapiskola és a sikabonyi városrész sporttelepe (atlétika), asztalitenisz és sakk (a sportgimnázium épülete), kispályás labdarúgás (a sportgimnázium areálja és a város műfüves pályája).

(lv)