Újra engedélyezik a látogatást a komáromi és a lévai kórházban

2020. június 11. - 07:41 | Régió

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal pandémiával kapcsolatos intézkedéseire reagálva újra engedélyezik a látogatást a komáromi és a lévai kórházban.

Újra engedélyezik a látogatást a komáromi és a lévai kórházban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A pácienseket ismét látogathatják a rokonaik és az ismerőseik, ha betartják a járványellenes óvintézkedéseket. Erről Martina Pavliková, az Agel kórházlánc szóvivője tájékoztatott szerdán. A látogatási tilalmat még márciusban rendelték el a koronavírus-világjárványra hivatkozva.

A lévai kórház páciensei hétköznap 14:00 és 15:00 között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 14:00 és 16:00 között fogadhatnak látogatókat. Utóbbiaknak ki kell tölteniük egy nyomtatványt, amelyet az adott osztályon szolgálatot teljesítő nővérnek adnak le.

A komáromi kórházban naponta 14:00 és 15:00 között lehet látogatókat fogadni. Minden látogatónak megmérik a lázát.

Mindkét kórházban érvényes, hogy egyszerre legfeljebb két látogatót lehet fogadni. Kivételes esetben többet is, ha ezt a főorvos vagy a szolgálatot teljesítő orvos engedélyezi.

Nem látogathatnak kórházi pácienseket karanténban lévő személyek, illetve olyanok, akik akut légúti fertőzés tüneteit mutatják. A látogatási időt a szobákon kívül, a szabadban ajánlott tölteni. Ha a páciens állapota miatt ez nem megvalósítható, a látogató legfeljebb 15 percet tölthet a kórházi szobában.


(TASR)