Újra kihallgatták Ruskót: „Úgy érzem magam, mintha szájkosaram lenne"

2017. december 8. - 17:08 | Belföld

Pavol Ruskót megközelítőleg négy órán keresztül hallgatták ki a rendőrségen azzal a váddal kapcsolatban, mely szerint húsz évvel ezelőtt megrendelte üzlettársa likvidálását. Rusko több mint két héttel az után állt nyilvánosság elé, hogy kiengedték a vizsgálati fogságból.

Rusko csütörtökön 12:30 körül jelent meg a rendőrségen – ezúttal rendőri kíséret nélkül. Ügyvédje nem sokkal előtte érkezett meg. „Erős érvekkel jöttünk, amelyekkel választ adhatunk ezekre a hazugságokra és disznóságokra“ – mondta Rusko.

A volt minisztert megközelítőleg négy órán keresztül hallgatták ki. Elmondása szerint azonban még nem jött el az idő, hogy nyilvánosan is elárulja, pontosan miről volt szó a Sylvia Volzovához kapcsolódó ügyben. Rusko állítása szerint a bíróság megtiltotta, hogy kitálaljon a médiának, ugyanis ezzel befolyásolhatná a tanúkat. „Úgy érzem magam, mintha szájkosaram lenne“ – jegyezte meg Rusko.

Az év elején egy tanuló újságírónak Rusko úgy nyilatkozott, hogy 1997-ben Vladimír Mečiar egykori jobbkeze, Anna Nagyová azt tanácsolta neki, hogy bújjon el. Nagyovának állítólag olyan információi voltak, melyek szerint Volzová megrendelte Rusko likvidálását. Mečiar azonban tagadta ezeket az állításokat.

Nem kizárt, hogy az ügyben Mečiart is ki fogják hallgatni. A rendőrség egyelőre Mikuláš Černák vallomása alapján építette fel az ügyet.

noviny.sk/para