Újra lecsaptak az amerikai katonás sztorival – alaposan bedőlt egy hiszékeny szlovákiai nő

2019. október 23. - 14:23 | Régió

Amerikai katonaként Afganisztánban harcol, a táborukat többször lebombázták, meghalt a felesége és van egy tízéves kislánya. Erről írt egy ismeretlen személy egy kelet-szlovákiai nőnek, akitől nem kevés pénzt csalt ki.

A nő és az ismeretlen személy a közösségi hálón ismerkedett meg. A férfi azt állította, hogy amerikai katona és Afganisztánban harcol. A nőnek küldött egy fotót az állítólagos tízéves lányáról is, és meggyőzte őt, hogy segítségre van szüksége. Azt írta a nőnek, hogy küld neki egy utazótáskát benne másfél millió dollárral, amire vigyáznia kellene addig, amíg le nem telik a katonai szolgálata és el nem megy a pénzért.

Miután a nő intézett széfet, már csak egy dolog maradt hátra: 2750 euró illetéket kellett átutalnia egy spanyol bank számlájára. Három órával később újabb üzenetet kapott, amelyben arra utasították, hogy további 8250 eurót kell befizetnie.

Miután ezt is megtette, az állítólagos amerikai katona további 26 ezer eurót kért áldozatától. A nő ekkor kezdte sejteni, hogy átverés áldozatává vált, ezért a rendőrséghez fordult.

Jana Ligdayová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az ügyben csalás gyanújával indítottak eljárást. A szóvivő szerint ilyen esetekben nagyon nehéz leleplezni az elkövetőket, ugyanis az áldozatok sokszor szégyenérzetből nem fordulnak a rendőrséghez.

Egy hónappal ezelőtt hasonló eset történt egy pöstyéni nővel – ő 3500 eurót vesztett.

Az „Afganisztánban szolgáló amerikai katona” legendáját előszeretettel használják fel csalók arra, hogy nők bizalmába férkőzzenek és pénzt csaljanak ki tőlük. Éppen ezért a rendőrség azt javasolja, hogy ne küldjenek ismeretlen, a közösségi oldalakon megismert embereknek pénzt.


noviny.sk/para