Újra lesz gázellátás a felrobbant eperjesi lakótömb közelében lévő lakásokban

2019. december 19. - 15:23 | Régió

Csütörtökön újra lesz gázellátás Eperjesen (Prešov), a Munkácsi utca 9-es és 11-es számú lakóházaiban, amely eddig a 7-es számú lakótömbben történt gázrobbanás utáni munkálatok miatt szünetelt.

Újra lesz gázellátás a felrobbant eperjesi lakótömb közelében lévő lakásokban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Milan Vanga, a Szlovák Gázművek (SPP) gázellátásért felelős társaságának a szóvivője a TASR-t arról tájékoztatta, hogy a válságstáb arra szólította fel őket, hogy minél előbb biztosítsák a gázellátást azoknak a lakóknak, akik a bontási munkálatok miatt, biztonsági okokból, december 10-e óta gáz nélkül voltak.

„A bontási munkálatok ideje alatt igyekeztünk a lehető legbiztonságosabb megoldást választani”

– mondta Vanga.

Az érintett lakóházak lakóit egyúttal arra figyelmeztették, hogy a gázellátás újraindítása során sistergő hangokra és gázszagra lehet számítani.

„Ez semmilyen veszélyt nem jelent. A gázellátás újraindítását az SPP gázellátásért felelős részlegének az alkalmazottai irányítják. Előre is elnézést kérünk a Munkácsi utca lakóitól az átmeneti kellemetlenségekért”

– tette hozzá Vanga.

December 6-án gázrobbanás történt Eperjesen (Prešov), a Munkácsi (Mukačevská) utcában, egy 12 emeletes lakótömbben. A baleset következtében heten meghaltak, egy személy eltűnt, akit az épület eddigi bontása során sem sikerült megtalálni. A lakóház bontását hétfőn kezdték el és szerda délután fejezték be.

TASR