Újraindult az idősek étkeztetése Dunaszerdahelyen

2020. május 21. - 08:05 | Régió

A napokban újraindult a nyugdíjas lakosok étkeztetése Dunaszerdahelyen. A járványhelyzetben legveszélyeztetettebb korosztályról van szó, az önkormányzatok ezért márciusban beszüntették az étkezdében történő étkeztetésüket, jelenleg is csak az ételek elszállítására van lehetőség.

Újraindult az idősek étkeztetése Dunaszerdahelyen
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Április végén írtunk róla, hogy Dunaszerdahelyen nem működött központi, önkormányzati ételkiszállítás az időseknek, szemben például Nagymegyerrel vagy Bőssel, ezáltal tulajdonképpen a nyugdíjasok étkeztetése leállt. Hájos Zoltán polgármester ugyanakkor jelezte, hogy megkezdték az igényfelmérést, és május közepére datálta a szolgáltatás újraindulását.

A héten érdeklődtünk erről, és szavai szerint ez meg is történt. „Ismét a Szociális Szolgáltató központ működteti ezt a szolgáltatást a Komenský utcában. A higiéniai előírások betartása mellett pillanatnyilag körülbelül 110-120 nyugdíjas lakos jut ételhez ilyen módon” – fejtette ki, hozzátéve, az iskolakonyhák működésének elindulásával ennél nagyobb igényt is ki tudnak majd elégíteni.

Szavai szerint mostanáig senki nem igényelte az ételkiszállítást, korábban viszont jelezte, hogy ha erre mutatkozna igény, akkor a Gastro DS társaság járművével vagy más módon, de ezt is megpróbálnák megoldani.

Jelenleg tehát az idősek maguk érkeznek az ebédért, és azt egyszer használatos ételhordóban kapják, mivel a higiéniai előírások ezt megkövetelik. „Az idősek tudatosították az előírásokat. Igaz, hogy ez picivel drágább, havonta hozzávetőlegesen 5 euróval, de ha ezt napokra lebontjuk, akkor csupán centekről van szó” – húzta alá a polgármester.

(SzT)