Újszülöttet találtak a kórháznál lévő babamentő inkubátorban

2020. május 22. - 15:28 | Régió

Egészséges kisfiút találtak a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház alkalmazottai a kórháznál lévő babamentő inkubátorban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Ivana Vaněková, a kórház szóvivője.

Újszülöttet találtak a kórháznál lévő babamentő inkubátorban
Illusztráció (Fotó: TASR)

„Szerdán 12.15-kor a mentősök jelezték az újszülöttosztályon, hogy valaki egy újszülöttet helyezett az inkubátorba. Néhány perccel később a kisfiút gondozásba vették a kórház dolgozói" – mondta a szóvivő.

A gyerek súlya 2360 gramm, és 45 centiméter. Iveta Kostelníková, az újszülöttosztály főorvosa szerint öt-hat napja születhetett. „Mintát vettünk a babától a COVID-19 kivizsgálására is. Szerencsére negatív volt"- tette hozzá.

A kórház tájékoztatása szerint az orvosok a baba megtalálása után kapcsolatba léptek egy szociális gondozóval, aki értesítette az anyakönyvi hivatalt, valamint a munka-, szociális és családügyi hivatalt, amely örökbefogadó családot keres a csecsemőnek. Vaněková közölte, a biológiai szülei, ha meggondolnák magukat, a kórházban már nem kaphatják vissza a gyereket, az említett hivatalokhoz kell fordulniuk.

Az inkubátor 2005 óta működik a kassai kórháznál. Eddig összesen 17 gyereket helyeztek el benne, 11 kisfiút és hat kislányt. Utoljára 2018. július 30-án találtak csecsemőt az inkubátorban.


TASR