Ukrajna már pénteken lezárja a határait a külföldiek előtt

2020. augusztus 28. - 07:57 | Külföld

Az ukrán kormány úgy döntött, hogy a tervezettnél egy nappal korábban, már péntektől lezárja határait a külföldiek előtt.

Ukrajna már pénteken lezárja a határait a külföldiek előtt
Fotó: KyivPost

Denisz Smihal miniszterelnök emlékeztetett: a kormány szerdai rendkívüli ülésén még arról döntöttek, hogy a koronavírus-járvány fokozódása miatt Ukrajna egy hónapra, augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét megtiltja a belépést az ország területére a külföldieknek. A kabinet csütörtöki, ugyancsak rendkívüli ülésén azonban úgy határoztak, hogy módosítják az eredeti döntést, már 28-tól életbe léptetik a korlátozást.

A beutazási tilalom nem terjed ki a tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre, továbbá egyes konkrét esetekben kivételt tehetnek. Ennek értelmében továbbra is beléphetnek az országba azok, akiknek munkavállalási engedélyük van Ukrajnában, azok, akik rendelkeznek olyan iratokkal, amelyek bizonyítják, hogy csak tranzitutasként lépnek be, és negyvennyolc órán belül elhagyják az országot.

A tilalom alól kivételt képeznek azok is, akik tanulmányi vagy katonai szolgálat teljesítése céljából akarnak beutazni, beléphetnek a külföldi hivatalos küldöttségek vezetői és tagjai, a nemzetközi szervezetek munkatársai, a diplomáciai képviseletek alkalmazottai vagy azok családtagjai, akárcsak azok, akik állandó vagy ideiglenes jelleggel laknak Ukrajna területén.

MTI