Ukrajnában építene gyárat egy török cég, mutatjuk mit gyártanának ott!

2022. augusztus 15. - 13:12 | Külföld

Haluk Bayraktar a Baykar nevű fegyvergyártó cég alapítója és ügyvezetője, azt nyilatkozta, hogy mivel 22 országgal van már szerződésük a Bayraktar  TB2-es harci drónra, ezért fokozni szeretnék a termelést, ezért új üzemet nyit, méghozzá Ukrajnában. 

A Baykar, a Bayraktar TB2 néven ismert török harci drón gyártója havi 20 új eszköz legyártására képes, és már három évre előre megvannak a megrendelések – írja a G7.hu a Bloombergre hivatkozva.

a Bayraktar drónok hathatós szolgálatot nyújtottak az ukrán hadseregnek, a pilóta nélküli harci eszközzel pontos találatokat tudtak mérni a megszálló orosz páncélosokra, légvédelmi rendszerekre, alaposan megnehezítve Putyin offenzíváját.

Egyébként Haluk Bayraktar nem egyedül viszi a céget, testvére Selçuk Bayraktar, akinek apósa nem más, mint

Recep Tayyip Erdoğan török elnök.

Nemrég írtunk arról, hogy Törökország elég érdekes hintapolitikát folytat ebben a háborús helyzetben. Bayraktar drónokat ad az ukránokat, támogatja Finnország és Svédország NATO csatlakozását, másrészről pedig orosz oligarchákat fogad be az országba és a gyanú szerint szankcionált uniós termékeket passzol át Oroszországnak.


(G7.hu)