Ukrajnában is rejtőzködtek, de Szatmárnémetiben kapták el a szeredi alvilág két körözött tagját!

2022. április 16. - 11:30 | Belföld

A szlovák rendőrség fejvadászainak sikeres nemzetközi együttműködéséről számolt be az Országos Rendőrkapitányság a Facebookon. Információik alapján a romániai Szatmárnémetiben fogták el a szeredi alvilág két körözött tagját, Roman K.-t és Roman Č.-t.

Ukrajnában is rejtőzködtek, de Szatmárnémetiben kapták el a szeredi alvilág két körözött tagját!
A két körözött személy

A 47, illetve 36 éves férfi idehaza hosszú ideig a szeredi alvilág tagjaként követett el erőszakos, illetve kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményeket Nagyszombat, illetve Pozsony megyében, melyekért 25 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés fenyegette őket. 2019 óta voltak szökésben, a Specializált Büntetőbíróság akkor adott ki ellenük európai elfogatóparancsot.

A két férfi a rendőrség információi szerint Ukrajnába szökött, ahol hamis személyazonossággal tevékenykedtek. A háború kitörésekor azonban a rendőrség fejvadászai olyan információkhoz jutottak, hogy megpróbálhatnak átjutni Romániába. A szlovák és a román hatóságok felvették a kapcsolatot egymással, majd a magyar határtól nem messze fekvő Szatmárnémetiben ezen a héten kedden, este 23.30 körül lecsaptak rájuk és őrizetbe vették őket.

A helyi rendőrség több hamis okmányt is talált náluk. Pénteken elrendelték a vizsgálati fogságba helyezésüket és megkezdődött a folyamat, melynek révén kiadhatják őket Szlovákiának.

(parameter)