United Kupa - Az Egyesült Államok az első döntős

2023. január 7. - 14:55 | Sport

Az Egyesült Államok és Olaszország csapata jutott be az újonnan életre hívott, Ausztráliában zajló tenisz United Kupa döntőjébe.

United Kupa - Az Egyesült Államok az első döntős
TASR-felvétel

A Sydneyben zajló négyes finálé elődöntőjében az amerikai együttes már az első, pénteki nap után 2-0-s vezetésre tett szert a lengyelekkel szemben, majd a szombati első találkozón Taylor Fritz két szoros játszmában felülmúlta Hubert Hurkaczot, s ezzel el is dőlt a találkozó. A második női egyest, majd a vegyes párost is az Egyesült Államok nyerte, amely így 5-0-s sikerrel lépett tovább a fináléba.

A másik ágon az olaszok ugyancsak 2-0-ra vezettek a görögök ellen az az első nap után, s bár Sztefanosz Cicipasz szombaton szépített, a többi mérkőzést az olasz nyerték, így készülhetnek a fináléra.

A vasárnap záruló csapatversenyen a párharcok két-két női és férfi egyesből, valamint egy vegyes párosból állnak. A körmérkőzéses szakaszt Brisbane-ben, Perth-ben és Sydneyben rendezték, városonként két csoport küzdelmei zajlottak. Mindegyik helyszínen a két csoportgyőztes játszott az elődöntőért: a lengyelek az olaszokat, az amerikaiak a briteket, a görögök pedig a horvátokat győzték le. A legjobb négy közé negyedikként a legjobb mutatóval rendelkező vesztesként még az olaszok kerültek be.

A tornán 15 millió dollárt osztanak szét, a győztesek a pénzdíj mellett 500 világranglistaponttal is gazdagodnak a férfi sorozatot szervező ATP és a női versenyeket összefogó WTA rangsorában.

Eredmények, elődöntő:
Sydney:
Egyesült Államok-Lengyelország 5-0
---------------------------------
Taylor Fritz-Hubert Hurkacz 7:6 (7-5), 7:6 (7-5)
Madison Keys-Magda Linette 6:4, 6:2
Fritz, Jessica Pegula-Lukasz Kubot, Alicja Rosolska 6:7 (5-7), 6:4, 10-6 - döntő rövidítés
pénteken játszották:
Pegula-Iga Swiatek 6:2, 6:2
Frances Tiafoe-Kacper Zuk 6:3, 6:3

Olaszország-Görögország 4-1
---------------------------
Matteo Berrettini-Sztefanosz Cicipasz 6:4, 6:7 (2-7), 4:6
Lucia Bronzetti-Valentini Grammatikopulu 6:2, 6:3
Camilla Rosatello, Andrea Vavassori-Grammatikopulu, Petrosz Cicipasz 6:3, 4:6, 10-5 - döntő rövidítés
pénteken játszották:
Martina Trevisan-Maria Szakkari 6:3, 6:7 (4-7), 7:5
Lorenzo Musetti-Sztefanosz Szakellaridisz 6:1, 6:1

MTI

Címkék: united kupa, tenisz