Ünnepélyes tanévnyitó a Neratovicei téri szakközépiskolában

2018. szeptember 3. - 14:20 | Régió

Szeptember 3-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2018/2019-es tanévet a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában.

Ünnepélyes tanévnyitó a Neratovicei téri szakközépiskolában
Az iskola felvételei

A közel ötszáz diáklétszámot számláló magán fenntartású oktatási intézményben a diákok vendéglátó-ipari és szolgáltatói szakmákat (pincér, szakács, cukrász, cukrász szakács, fodrász, autószerelő) és tanulmányi szakokat (idegenforgalmi szolgáltatások, hotelakadémia, közétkeztetés, gépészet, hajkozmetika, vállalkozás a szakmák és a szolgáltatások területén) látogatnak. Érettségi utáni tagozaton a szállodák és utazási irodák menedzsmentjén tanulhatnak tovább.

Vida Aranka, az iskola igazgatója köszöntötte az iskola diákjait, a pedagógusokat és a szülőket. Ünnepi beszédében kitért az oktatásügyet befolyásoló tényezőkre, változásokra is. Ismertette az iskola életében bekövetkezett változásokat is, miszerint a szakközépiskola szakképzési műhelyek kialakításával bővült, ahol több diák végzi majd a szakmai gyakorlatot.

"Minden diáknak, pedagógusnak és az oktatásügyben dolgozóknak eredményes tanévet kívánunk!" - üzente Vízkeleti László, igazgatóhelyettes.

(isk)