Ünnepváró lemezbemutató koncert a Komáromi Jókai Színházban

2020. december 7. - 16:29 | Kultúra

A Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ megpecsételve a 2020-as év során kialakult szoros együttműködését, az év végén egy karácsonyi zenei albumot készített, melyen a színház művészei mellett további szlovákiai magyar előadók adnak elő adventi és karácsonyi tematikájú, hangulatú műveket.

Ünnepváró lemezbemutató koncert a Komáromi Jókai Színházban

Az Ünnepváró CD megszületésének nem titkolt célja az volt, hogy, ha már a rendezvények megszervezését akadályozza a járványhelyzet, a szlovákiai magyar művészek legalább ily módon kapcsolatban maradjanak közönségükkel.

A kezdeményezés ötletgazdája Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, a CD zenei rendezője: Lakatos Róbert. Ráadásul Komárom városának polgárai, valamint a régió vállalkozói is támogatták a kezdeményezést, így várhatóan pár nap és megjelenik az Ünnepváró című karácsonyi album.

Mivel a jelenlegi járványügyi rendeletek lehetővé teszik, a két kulturális intézmény vezetői úgy gondolták, a zenei-irodalmi album megjelenését egy lemezbemutató adventi koncerttel ünneplik meg, melyre december 10-én, csütörtökön 19 órai kezdettel kerül sor a Komáromi Jókai Színházban.

A koncerten az érdeklődők élőben hallhatják az album anyagát, valamint a helyszínen meg is vásárolhatják a CD-t. Az est fellépő művészei: Bárdos Judit, a Beliczay vonósnégyes ( Jozef Horváth, Július Horváth, Lakatos Róbert, Rácz Csaba) Bertók István, Csiba Júlia, Derzsi György, Dráfi Mátyás, Emmer Péter, Farnbauer Péter, Gál Tamás, Hanusz Zoltán, Iván András, Kiss Szilvia, Lakatos Róbert, Másik Lehel, Mokos Attila, Rák Viktória, Sipos Dávid, Vizeli Kuczman Ágnes, Vadkerti Imre, Zsapka Attila.

Az adventi koncert a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

(ve)