Ürítik az irodákat Heger miniszterei, akad, aki már tudja, ki lesz az utóda

2023. május 8. - 13:34 | Belföld

Eduard Heger leköszönő miniszterelnök még nem tudja, kik lesznek a hivatalnokkormány új miniszterei. Az új kormány kinevezése után Heger a parlamentbe kerül, így Sebastián Kozarec (OĽaNO) távozik a helyettesi posztról.

Ürítik az irodákat Heger miniszterei, akad, aki már tudja, ki lesz az utóda
Eduard Heger (Fotó: TASR-Jaroslav Novák)

Heger erről hétfőn tájékoztatta a nyilvánosságot. „Mindent elő fogunk készíteni, hogy a lehető legzökkenőmentesebb legyen a kormány átadása az új embereknek, akiknek nehéz kihívásokkal kell szembenézniük. Ezzel foglalkozunk majd egész héten, egyeztetek a köztársasági elnökkel“ – nyilatkozta a távozó kormányfő.

Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter is azt állítja, nem tudja, ki lesz az utóda. „Kívánom, hogy egy racionális és minőségi szakember kerüljön a minisztériumba” – fogalmazott.

Budaj kiemelte, sok olyan dolog van a tárcán belül, amit befejezetlenül kénytelenek átadni az új miniszternek. Ilyen például a vereknyei hulladéklerakó felszámolása.

Budaj is visszatér a parlamentbe, Vojtech Tóth (OĽaNO) képviselő helyére kerül.

Jaroslav Naď, a megbízott védelmi miniszter úgy véli, elkerülhetetlen volt a döntés a hivatalnokkormány kinevezéséről. „Jobban örülnék, ha gyorsabban történne, nem csak a jövő héten, de megértem, hogy még nincs felkészülve a leendő hivatalnokkormány minden tagja" – mondta.

Naď már tudja, ki lesz utódja, de a nevét egyelőre nem árulta el. Csak annyit mondott, jó választásnak tartja, és egy olyan szakértőről van szó, aki közel áll hozzá, még anno ő általa került a tárcához.


(TASR)