US Open - Nadal: A tenisz több mint a Grand Slamek

2019. szeptember 9. - 11:09 | Sport

A spanyol Rafael Nadal - miután vasárnap este negyedszer nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesét - azt mondta, hogy elsősorban a sportág iránti szeretet, nem pedig a rekordok motiválják.

US Open - Nadal: A tenisz több mint a Grand Slamek
Fotó: TASR/AP

"Azért teniszezek, mert imádok teniszezni. Nem gondolok csak a Grand Slamekre, mert a tenisz több mint a Grand Slamek. Kell figyelnem sok minden másra is. Boldoggá tesz, ha játszhatok. Természetesen egy olyan győzelem, mint a mai, szuperboldoggá tesz"

- mondta Nadal, miután a döntőben második kiemeltként öt szettben megverte az ötödikként rangsorolt orosz Danyiil Medvegyevet.

A 33 éves spanyol teniszező 19. Grand Slam-sikerét aratta, így már csak eggyel marad el a rekorder svájci Roger Federertől, és hárommal előzi meg a szerb Novak Djokovicot. A US Openen a 38 éves Federer ötször, a 32 éves Djokovic háromszor diadalmaskodott.

"Képtelenség egész nap azzal foglalkozni, hogy kinek van több és kinek van kevesebb trófeája, mert frusztrálttá tesz. Amit eddig elértem karrierem során, már így is több annál, amit valaha reméltem, amiről valaha álmodtam"

- nyilatkozta Nadal. Hozzátette: persze szeretné, ha még több sikerben lenne része, de nem lesz boldogabb vagy boldogtalanabb attól, ha ez megtörténik vele vagy sem.

"Igazából attól lesz valaki elégedett önmagával, ha a legjobbját tudja nyújtani. Ilyen szempontból teljes mértékben nyugodt vagyok, mert nagyon meg vagyok magammal elégedve"

- hangsúlyozta Nadal.

A döntőt "csodálatosnak" értékelte, és pályafutása egyik legérzelemdúsabb mérkőzésének tartja.

"A győzelem értékét különösképpen az növelte meg, ahogyan a meccs számomra nehézzé vált. Egy tipikus Grand Slam-döntő volt, amelyek ettől válnak különlegessé"

- emelte ki Nadal, aki ellen Medvegyev élete első GS-fináléjában kétszettes hátrányból még egyenlített.

A 23 éves orosz teniszező a mérkőzés után elmondta: tisztában volt azzal, hogy a fináléban minden pontért nagyon keményen meg kell majd küzdenie.

"Tudtam, hogy a szívemet is ott kell hagynom a pályán. Szerintem látták és értékelték"

- utalt Medvegyev arra, hogy harcos játékával sikerült elnyernie a közönség rokonszenvét.

(MTI)

Címkék: US Open, Rafael Nadal