„Utálunk szar Szlovákia” – így vadásztak a Fradi-drukkerek a Slovan szurkolóira Budapesten (VIDEÓK)

2022. július 20. - 10:27 | Sport

Kedden este a Ferencváros szurkolóinak egy csoportja Slovan drukkerekre vadászott Budapest utcáin. Erről a Hooligans.cz nevű portál számolt be, amely videót is közzétett a „menetről”.

„Utálunk szar Szlovákia” – így vonultak a belváros utcáin a huligánok, majd következett a „fuck you Slovan”, közben pedig a pirotechnikai eszközök sem hiányoztak.

A pozsonyi együttest szállító buszt kedden este, az edzés után három rendőrautó kísérte a szálláshely felé, amikor a Népligetnél, a trolibuszmegállónál kővel megdobták a járművet. A busz ablaka kétrétegű, az egyik masszív, golyóálló anyagból készült, így csak a külső réteg roncsolódott, a Slovan labdarúgói, edzői közül senki sem sérült meg.

Az elkövetőt szerda hajnalra azonosították és elfogták, beismerte tettét, és azt mondta, hogy megbánta azt.

A Ferencváros és a Slovan BL-selejtezős párharcának első felvonása szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót pedig egy hét múlva Pozsonyban rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia Ligában.

A magyar rendőrséggel közösen a szlovák rendőrök is ügyelnek a biztonságra. Ebben állapodott meg Hamran István szlovákiai országos rendőrfőkapitány és Balogh János, a magyar Országos Rendőr-főkapitányság főparancsnoka.


(parameter)