Utána jártunk, mi a hévízi gyógyászat titka!

Régóta ismert, hogy a Hévízi tó vize számos panaszra gyógyír, és az itt végzett kúráknak rengetegen köszönhetik gyógyulásukat. A páratlan Hévízi tavat és az egyedi tradicionális hévízi gyógyászatot immár Hungarikum címmel is elismerték. Azt már tudjuk miért is olyan különleges a Hévízi tó, de mitől speciális az itt igénybe vehető Hévízi Tradicionális Kúra?

Régóta ismert, hogy a Hévízi tó vize számos panaszra gyógyír, és az itt végzett kúráknak rengetegen köszönhetik gyógyulásukat. A páratlan Hévízi tavat és az egyedi tradicionális hévízi gyógyászatot immár Hungarikum címmel is elismerték. Azt már tudjuk miért is olyan különleges a Hévízi tó, de mitől speciális az itt igénybe vehető Hévízi Tradicionális Kúra?

A ma is ismert fürdőkúra gyökerei 1795-re nyúlnak vissza, gróf Festetics György idejébe. Az azóta felgyülemlett tudást és szakértelmet felhasználva a Hévízi Tradicionális Kúra mára a város védjegyévé vált.

A Hévízi Tradicionális Kúra alapja a hévízi gyógyvíz, amely gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően különösen hatékony mozgásszervi megbetegedések kezelésében.

Mivel indul, miből áll és milyen hosszú a Hévízi Tradicionális Kúra?

Minden esetben állapotfelmérő orvosi vizsgálat előzi meg a komplex kezelési terv felállítását. A szakorvosok a helyszínen a páciens személyes állapota alapján határozzák meg a kúra egymásra épülő elemeit, így például a gyógyvízben való fürdőzés időtartamát, a kezelések fajtáját és gyakoriságát A kezelések ezután meghatározott szabályok szerint, szakképzett kezelőszemélyzet és folyamatos orvosi kontroll mellett zajlanak.

A Kúra alappillérei a gyógyvízben való fürdőzés mellett a hévízi iszappakolás, vagy iszapfürdő, illetve a súlyfürdő is, mely Dr. Moll Károly hévízi orvos tanulmánya.

Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része lehet a gyógyulásnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is.

A fenti kezelések közül, az állapotfelmérés alapján szakorvos határozza meg, hogy melyek ajánlottak az Ön panaszainak enyhítésére. Minden kúra egyénre szabottan kerül kialakításra, ügyelve arra, hogy az elemei egymást erősítsék.

A kúra időtartama ideális esetben 2 hét. A hévízi kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.

Hol vehető igénybe a Hévízi Tradicionális Kúra?

Keresse Hévízi Tradicionális Kúra logóval ellátott szolgáltatókat, akik garantálják az évszázadok alatt megszerzett tudás és tapasztalat megfelelő alkalmazását! Jelenleg a következő szolgáltatók kínálják a  Hévízi Tradicionális Kúrát: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Danubius Health Spa Resort Aqua****, Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior, Hotel Aquamarin***, Hotel Európa fit****superior, Hunguest Hotel Helios***, NaturMed Hotel Carbona****superior és a Kolping Hotel Spa & Family Resort ****.

Hogyan vehető igénybe a Hévízi Tradicionális Kúra?

Mozgásszervi panaszai esetén utazása előtt vegye fel a kapcsolatot szálláshelyével, hogy időpontot egyeztessen az orvosi vizsgálatra. Ezután már csak részt kell vennie a szakorvos által egyénre szabottan összeállított kezeléseken, hogy Ön is megtapasztalhassa a jótékony hatásokat.

Amennyiben nincs kialakult mozgásszervi megbetegedése, de ülőmunkát végez, fáj a háta, stresszesek a hétköznapjai, érdemes egy hosszú hétvégét is eltöltenie Hévízen, ahol számos kényeztető kezelés és aktív program szolgálja feltöltődését.

Bővebb információkért keresse kollégáinkat:

Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
 

Hévízi szállástippjeink:

Aki minőségi, stílusos szállásra vágyik hotel szintű szolgáltatásokkal és berendezéssel, de ódzkodik a szállodák zajától és a tömegtől, annak kiváló választás a Piroska Villa.  

Tradicionális hévízi gyógykúra és egészségmegőrző kezelések a NaturMed Hotel Carbonában

Foglalja le már most téli vagy szilveszteri termálvizes pihenését akár 20% kedvezménnyel a hévízi Hotel Aquamarinban! 15 750 Ft-tól/fő/2 éj!

(PR)