Úthengerre pattantak a Szövetség politikusai: Maguk kezdték el építeni a komáromi elkerülőutat

2023. szeptember 23. - 13:24 | Régió

"Mivel a Komárom előtti dugókban naponta fél órákat kell várakozni, Andruskó Imre és Csenger Tibor kollégáimmal kezünkbe vettük a sorsunkat és magunk kezdtük el építeni a hiányzó elkerülőutat" - írja Orosz Örs, a Szövetség Összefogás-platformjának vezetője a Facebook-oldalán. 

Úthengerre pattantak a Szövetség politikusai: Maguk kezdték el építeni a komáromi elkerülőutat
További képekért kattints! (Fotók: Orosz Örs)

A politikus szerint saját költségen kezdték el megépíteni a komáromi elkerülőút első kétméteres szakaszát, elmondása szerint két nap alatt el is érték a céljukat.

"Az út nyomvonala már hivatalosan régóta meg van tervezve, azonban az elmúlt három évben érdekképviselet híján nemcsak a Komáromba tervezett fejlesztés maradt el, de Újvár és Sellye is búcsút mondhatott az elkerülőútnak, pedig utóbbi már szinte a célegyenesben járt"

- írja Orosz.

(Fotók: Orosz Örs Facebook-oldala)

Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke szerint: "Egyértelműen nagy szükség van arra, hogy ezt a forgalmat csökkenteni tudjuk egy komáromi elkerülőúttal, amelyet rákötünk az 1/64-es újvári útra, ami aztán rákötődik az R1-es gyorsforgalmi útra".

Orosz kiemelte, hogy egyszer már el volt különítve pénz erre az elkerülőútra, ám azt végül Északkelet-Szlovákiában Sabinov környékén fektették be.

"Nyilván nem irigyeljük tőlük. A volt közlekedési miniszter onnan származott, nyomta a sajátját"

- jegyezte meg a politikus.

Szerinte az elkerülőút megépítése országos hátáskörbe tartozik, az építkezések megkezdésére Pozsonynak kell rábólintania.


(parameter)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: