Utolsó turnéjára indul Paul Simon

Elton John után egy másik zenészlegenda, Paul Simon is bejelentette búcsúturnéját.

Utolsó turnéjára indul Paul Simon
Fotó: TASR/AP

A 76 éves zenész a közösségi médiában tudatta hétfőn, hogy májusban a kanadai Vancouverben kezdődő és július 15-én Londonban záruló turnéja lesz az utolsó. A Homeward Bound - The Farewell Tour elnevezésű turné koncertjeire február 8-tól kezdik meg a jegyek árusítását. 

A 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes és dalszövegíró azzal indokolta a színpadtól való visszavonulást, hogy a sok utazás és a családjától való gyakori távollét kimerítő számára, és "elveszi a zenélés örömét". Hozzájárult döntéséhez vezető gitárosa, Vincent N'Guini halála is.

Paul Simon - az egykori Simon & Garfunkel duó tagja - közölte, hogy utolsó turnéja után már csak alkalmanként vállal fellépést. 

A magyar zsidó családban az Egyesült Államokban született zenész tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is. 

A múlt hónap végén a 70 éves Elton John jelentette be, hogy 2021-ben befejeződő hároméves turnéja, a Farewell Yellow Brick Road lesz az utolsó, mert a családjának akarja szentelni magát.

(MTI)