Ütötték a motorháztetőt, verekedtek és sálat zsákmányoltak a nagyszombati huligánok a Kisudvarnoki úton (VIDEÓ)

2021. szeptember 28. - 15:11 | Régió

A rendőrség eljárást indított az ellen a hat Spartak-szurkoló ellen, akik vasárnap délután dunaszerdahelyi drukkerekre támadtak rá a Kisudvarnoki úton.

Rendőrségi információk szerint a három nagyszombati személy és három barátjuk a Pöstyéni járásból Volkswagen Transporterrel haladt a mérkőzésre, amikor egyikük felkiáltott: „állj meg, sálak”. A járművet félreállították, majd símaszkot húzva elállták az érkező Opel Corsa útját.

Egyikük elkezdte csapkodni a kocsi motorháztetőjét, egy másik pedig kinyitotta a hátsó ajtót és elvette egy 51 éves férfi DAC-sálját. Ezt követően egy 61 éves férfi sálját is megpróbálták elvenni, de ő ellenkezett, erre az egyik fiatal nagyszombati drukker megtámadta: miután megütötte az arcán, a férfi elengedte a sálat.

A személyautót a megtámadott férfi felesége vezette, az eset során a járműben nem keletkezett kár. A megtámadott DAC-drukkerek a városba érve jelentették a történteket a rendőröknek.

A rendőrök azonnal intézkedtek, elfogták a támadókat, a zsákmányolt sálakat pedig visszaadták eredeti tulajdonosaiknak. A rendőrség rablótámadással gyanúsított meg két 19 éves fiatalalt, további négy személyt – két 20, valamint egy 16 és egy 17 éves fiút pedig lopással gyanúsítanak. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.


-para-