Vacak 1,4 millióból alaposan kiszellőztetnek a szlovák parlamentben

2022. július 3. - 10:47 | Belföld

Június végén elkezdődött a szellőztető rendszer cseréje a parlament főépületében az Alexander Dubček téren. Az 1,4 milliós beruházás célja a modernizáció, annak érdekében, hogy csökkenjen a szellőztető rendszer energiaigényessége és nőjön a hatékonysága és megbízhatósága.

Vacak 1,4 millióból alaposan kiszellőztetnek a szlovák parlamentben
Illusztráció

A parlament sajtóosztálya közölte a TASR hírügynökséggel, hogy egy komplex rekonstrukcióról van szó, mely során a teljes rendszert újra cserélik, vezetékestül.

A munkálatok során minimalizálni szeretnék a parlament működésének korlátozását, éppen ezért rendkívüli forgatókönyvvel is rendelkeznek.

A parlament nyáron rendszerint nem ülésezik, a legközelebbi rendes ülés szeptember 13-án lesz. Az előző évek tapasztalata viszont az, hogy nyáron is megvalósulnak rendkívüli parlamenti ülések, általában valamely kormánytag leváltására tett kísérlet ügyében.

A parlament azonban közölte, hogy az építészeti munkálatokat éjszaka, ünnep- és munkaszüneti napokon folytathatják, a munkák megrendelőjeként pedig kérhetik azok felfüggesztését.

A kivitelező elkötelezte magát, hogy legkésőbb négy hónap alatt befejezi a munkálatokat. Emellett vállalták, hogy a kivitelezést követően félévig tesztüzemben működtetik majd a szellőzőrendszert.

A kivitelezés teljes ára, a felmerülő hiányosságokkal együtt 1.427.793 eurót tesz ki.

(TASR)

Címkék: szlovák parlament