Vád alá helyezhetik a fizetős verekedésben részt vevő két csitrit!

A rendőrség egy 15 és egy 16 éves kamaszlányt gyanúsított meg garázdasággal a Kassán történt brutális verekedés kapcsán.

Vád alá helyezhetik a fizetős verekedésben részt vevő két csitrit!
Forrás: Nový Čas

Január elején került fel az internetre az a videó, amelyen fiatal lányok verekedése látható Kassán, miközben az ütközetet több tucatnyian kémlelik, mintegy közönségként.

Lenka Ivanová kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint a fiatalabbik gyanúsított az interneten egyeztetett egy 12 éves lánnyal, majd január 5-én találkoztak az egyik bank mögött, ahol egymásnak estek a nagyobb számú gyerek előtt. "Miután befejezték, az idősebb gyanúsított odalépett a 12 éveshez, majd a földre lökte őt fizikailag megtámadta" - fogalmazott.

Szerencséjükre ezután senki nem szenvedett olyan sérülést, amely orvosi ellátást igényelt volna.

A szóvivő elárulta, hogy ilyen esetben a kiszabható büntetés hat hónaptól három évig terjedő börtön, fiatalkorúak esetében azonban ez feleződik.

A 12 éves személyt, aki szintén részt vett a verekedésben, nem gyanúsíthatják, mivel kiskorú. Ivanová kifejtette, hogy továbbra is nyomozás folyik az ügyben, különböző műveletek mellett folyamatban van a szakvélemények begyűjtése.

A közösségi oldalakon terjedő információk szerint a lányok „gladiátorharcot” szerveztek Kassán, és 20 eurós belépőt szedtek a kíváncsi közönségtől.

(Čas.sk)