Vád alá helyezik Vadala testvérét: Fojtogatott valakit, és közben azt mondta, hogy ő egy maffiózó

A Vadala fivérek közül eddig gyakrabban Antonino szerepelt a sajtóban, akit Szlovákia már kiadott Olaszországnak az ottani szervezett bűnözésben és kokaincsempészetben való résztvételének gyanúja okán, ezúttal Sebastianót helyezhetik vád alá.

Vád alá helyezik Vadala testvérét: Fojtogatott valakit, és közben azt mondta, hogy ő egy maffiózó
Fotó: TASR

A Vadala fivérek azután kerültek a hírek középpontjába, amikor jelen pillanatban ismeretlen személyek meggyilkolták Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát.

Kuciak utolsó cikkeiben ugyanis éppen Vadaláék euróalapokból való merítései körül szaglászott, és rájött többek között arra is, hogy Antonino Vadal volt kedvesén és egy üzlettársán keresztül a Smer és a kormány legfőbb körei közelébe férkőzött.

Sebastiano Vadalát már tavaly meggyanúsították garázdasággal és fenyegetéssel, de akkor az ügyet szabálysértéssé minősítették át. Kuciak meggyilkolása után azonban rácsok mögé került. A Tőketerebesi Járásbíróság ugyan elrendelte a vizsgálati fogságát arra hivatkozva, hogy ha szabadlábon marad befolyásolhatná a tanúkat vagy elszökhetne, a kerületi bíróság azonban ezzel nem értett egyet. Vadalát azonban mégis csak a rácsok mögött hagyták, mert megfigyelte a tanúkat. Később Vadala kérte a szabadlábra helyezését, amit a Tőketerebesi Bíróság jóvá is hagyott volna 2 ezer eurós óvadék ellenében, az ügyész fellebbezése miatt azonban marad a sitten.

Az ügyészség mindeközben megvádolta a garázdasággal és fenyegetéssel, mégpedig két, tavaly szeptemberben történt ügyben. Az első során megtámadott egy személy, megragadta őt a nyakán, fojtogatni kezdte, miközben azt hajtogatta, hogy ő egy maffiózó és meg fogja ölni őt. A második esetben ugyanezt a személyt ismét megtámadta, ököllel többször is arcon verte.

Az említett bűntettekért három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(SME/TASR)